הפינה "שווה להציץ" משתתפת בשבוע הספר

שבוע הספר

הפינה שווה להציץ משתתפת בשבוע הספר

שבוע הספר

הפינה "שווה להציץ" משתתפת בשבוע הספר עם 3 המלצות. קריאה ואני זה סיפור אהבה ענק. הייתי מהילדים שרובצים בספריה, קוראים ספר ומיד מחליפים לספר אחר באותו ביקור. מאז התנאים השתנו, אפשר לשאול 2 ספרים במנוי, להזמין ספרים ואפילו להקשיב להם! 😊

ליטרטי

ליטרטי אתר אינטרנט שמשדך בין ספרים לבין אנשים. רעיון מעניין עם הפתעה ותמונה יפה בעמוד הבית של האתר. לאחר הרישום לאתר, תתבקשו למלא שאלון שבאמצעותו צוות האתר יכיר את ההעדפות הספרותיות שלכם, יבחר וישלח אחת לחודש ספר בהפתעה שמותאם לכם אישית. ספר מיוחד שלא זכה לחשיפה גדולה, ספר שתרצו להתמסר ולשקוע בו. כך לדברי האתר וההמלצות עליו.

יש כמובן גם שאלות נפוצות ותקנון, אם למשל קראתם כבר את הספר ואתם פחות בקטע של לקרוא אותו שוב ועוד. כרגע, הספרים בגרסה מודפסת בלבד. אישית אני מעדיפה אותם כך, אני אוהבת להסניף את הריח של ספר חדש. יש מגוון מסלולים ואפשר גם לרכוש מנוי מתנה. בקיצור, ספר בהפתעה עם ניחוח של באגט טרי שמגיע למפתן הבית שלכם.  

בלינקיסט

Blinkist אפליקציה שמתמצתת באנגלית ספרים שלמים לדקות ספורות, בממוצע 15 דקות. הסלוגן של האפליקציה מסביר היטב את הרעיון: Fit learning into your life. אם יותר נוח לכם לקרוא, תקראו, ואם יותר נוח לכם להקשיב, תוכלו להקשיב.

למי זה מתאים? אם אתם מאוד עמוסים ובכל זאת רוצים ללמוד ולהתעדכן, אם אתם פריקים של מידע אבל רוצים אותו בראשי פרקים, לדעת קצת מכמה שיותר, אם יש לכם בעיות קשב וריכוז, אם הזמן הפנוי והפרודקטיבי שלכם הוא כשאתם באמבטיה, האפליקציה תתאים לכם. יש גם אזור המיועד לחברות ולארגונים שמעוניינים להעשיר את הידע של העובדים שלהם.

על מה? אלפי ספרים בקטגוריות שונות: התפתחות אישית, הורות, פסיכולוגיה, יצירתיות, פרודקטיביות, כלכלה ו"חברתה הטובה" רוחניות ועוד ועוד.

יש ניסיון חינם של 7 ימים, כל חודש מצטרפים עשרות ספרים, אפשר לחפש ספר לפי נושא, מחבר ואות ראשונה. מנוי חודשי ללא התחייבות עולה 59.90 ש"ח ומנוי חודשי עם התחייבות לשנה עולה 30 ש"ח. בקיצור, ספרים מתומצתים למינגלינג ועוד כי לפעמים מעט זה המון.

הספריה האנושית

המלצה אחרונה ומיוחדת היא "הספריה האנושית". יוזמה שהחלה בדנמרק בשנת 2000, ומפגישה בין אנשים שונים במטרה לחבר ביניהם, לשבור חומות, לנפץ סטיגמות ולראות הרבה מעבר ל"כריכה". במקום לשאול ספרים שואלים אנשים  ומפתחים איתם שיחה בארבע עיניים. הרעיון המקסים קיים בעשרות מדינות והגיע גם אלינו. לא מצאתי מפגשים קרובים, אבל תחשבו מיהם האנשים שהייתם "שואלים" (מלשון השאלה), מפתחים איתם שיחה וקוראים בשקיקה את סיפור חייהם ואולי תפנו אליהם? 😊

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *