
סדר ארגון והתמדה במדינת החפ-לפ
אחד הדברים שמאפיינים אותנו הישראלים זה החפ-לפ. לעשות דברים מהר, לעבור אל הדבר הבא ויאללה הייתי כאן. במקרים מסויימים אני לגמרי בעד, אבל לפעמים צריך לעצור, לחשוב ולבנות תשתיות הכוללות סדר ארגון ותהליכי עבודה.
המון טיפים, רעיונות והשראה לעבודה קלה ויעילה יותר עם הומור וחיוך, ממתינים לכם בדף.
המון טיפים, רעיונות והשראה לעבודה קלה ויעילה עם הומור וחיוך, ממתינים לכם בדף.
אחד הדברים שמאפיינים אותנו הישראלים זה החפ-לפ. לעשות דברים מהר, לעבור אל הדבר הבא ויאללה הייתי כאן. במקרים מסויימים אני לגמרי בעד, אבל לפעמים צריך לעצור, לחשוב ולבנות תשתיות הכוללות סדר ארגון ותהליכי עבודה.
מדי פעם אני מציצה בבלוג של אפרת אייל, מתעדכנת ולומדת. כשקראתי את הפוסט על "מינימליזם דיגיטלי בתיבת המייל שלנו", ביקשתי מאפרת לשתף בו את קוראיי, ולקחתי על עצמי משימה – לתמצת למינימל פוסט מעולה.
המאמר המעולה של שיר מתייחס לתכנית פעולה בהקשר של יצירת תכנים לקידום אתר האינטרנט שלכם בגוגל, אך נכון לכל פרויקט ופעולה. למאמר נלווה גם סרטון מאוד ברור למי שאוהבים להקשיב ולצפות.
אנחנו פותחים את המחשב, מסתכלים על הדסקטופ, מחייכים לתמונת הכלב או החמוס בבגדי חורף. אצל חלק מאיתנו הדסקטופ חתיך ומדוגם ואצל חלק עמוס בתיקיות ובמסמכים וקשה להבין מי ומה (למעט יחידי סגולה שהבלגן הוא סדר עבורם, נניח לכם.)
כלים דיגיטליים שהופכים את העבודה שלנו ליותר קלה ומהירה, כגון: צילום מסך בשוט אחד, תיאומי ישיבות ב-3 אזורים זמן שונים בלי להשתגע, מנוע לחיפוש אפליקציות כשעולה לנו רעיון ומאפשר לבדוק האם הוא קיים ועוד.
בזמני הפנוי, אני מרבה ללמוד, לקרוא, לחפש השראה ואנשים מעניינים. כך הגעתי במקרה אל נועה ענתבי-גלילי, מלווה עסקית ואישית ליצירת שינוי, בניית נוכחות דיגיטלית יציבה וברורה, זיהוי עוגנים בעסק ובניית חדשים.
הפוסט הזה הוא הבן של פוסט קובץ ספקים שעובד עבורך. בעבודה וגם בחיים הפרטיים, יש מידע חשוב שחוזר על עצמו. לעתים המידע משמש אותנו כל יום ולעתים פעמים ספורות בכל שנה. יש לנו נטיה לפזר ולהתפזר.
בעבר כתבתי כאן על השעות בהן אני ערה ובועטת, וכשראיתי את הדוא"ל של ליאור ארמה, הדרייברית, הרגשתי בול פגיעה. איך ססמוגרף חלוקת האנרגיה יעזור לך להספיק יותר.
אני עובדת עם אופיס 365 ולאחרונה הבנתי שהשימוש שלי בסיסי ואם אדע יותר, אחסוך זמן ואהיה יותר יעילה. אז חפרתי באינטרנט והנה התוצאות. נתחיל עם מה שהכי חשוב, איך להוסיף חגים באופן אוטומטי?
אתם לא באמת מתבקשים לבלוע צפרדע חיה עם הקווה קווה. אחת ההברקות של מארק טויין: "תאכל צפרדע חיה דבר ראשון בבוקר, ושום דבר גרוע יותר לא יקרה לך בשאר היום".
פתאום קמה מיס פיקס אקשן והחליטה להכניס עוד אקשן לחייה, ללמוד להשתמש בתוכנת Trello גוגררה אחריה בחור תמים – אסף הרשקוביץ – המייסד והאור של הפוסט על TRELLO ו-GTD.
מעקב פרויקטים אנכי או בקיצור, עמוד דום! לעתים בגלל המון פרויקטים ותתי משימות קשה לנו לראות ראיה מערכתית של כל הפרויקטים, לתעדף אותם ולבצע מעקב מערכתי אחרי התקדמותם. ומה קורה? הולכים לאיבוד.
איך לנצל את מה קורה וזה לטובת תזכורות? אנחנו מחוברים לוואטסאפ 24/7 מינוס שינה ומקלחת, לכן טבעי שנשתמש באפליקציה לתזכורות ללקוחות, לבוס.ית, לבן זוג שיקנה משהו טעים לנשמה …
מוזמנים להצטרף לקבוצת "הפרודקטיבים" של נועה ועידית בפייסבוק ולקחת חלק ב"אתגר סדר פסח" 2021. כלים פרקטיים ודד ליין לעשות סדר בדברים שחשובים לנו: תיבת דוא"ל מתפוצצת, תיקיות מחשב, וואטסאפ וניירת ביתית.
3 כלים מעולים שמאוד עוזרים לי כשאני כותבת מיילים ובעיקר מסמכים ארוכים באנגלית: Grammarly, Wordtune, formatext. מגיעים עם גרסות חינם וגרסות בתשלום ועוזרים מאוד בניסוח באנגלית.
אם הדרך מורכבת להתנעה וליישום לאורך זמן, תשכחו ממני, זה לא ילך. לכן גיבשתי לעצמי דרך עבודה ישימה ופוריה. מודה שהיא מתאימה רק לחלק מאיתנו, אבל מספיק שתאמצו טיפ 1 או 2 כי באנו לעבוד וליהנות. תכנון, בלוקים והפסקות.
LOOM אפליקציה להקלטת מסך ואודיו. מכירים את זה שאתם מנסים להסביר משהו למישהו, וזה לא מצליח? והתסכול, אוו התסכול. אצתי רצתי לחפש פתרון ובאמצעות הקבוצה המעולה – צעדיגטלי ראשון – הגעתי אל אפליקציית LOOM.
שו? כן כן, "רשימות שוס". יש לי מין תכונה כזו לתעד… יש שיאמרו לאגור אני בחרתי במילה לתעד רעיונות, מחשבות, השראות, ספקים, ידע בתחומים שונים, תוכנות, המלצות ועוד. יום יבוא ואשתמש במידע כדי להיות שוס בעבודה.
בשנות התשעים היו לי רק 5 סיסמאות והיה קל לזכור כיום יש לי עשרות סיסמאות שונות שהן לא 123456… לכל סיסמה יש את הייחוד שלה, אני משקיעה. עם 5 סיסמאות אני מסתדרת בזיכרון, עשרות סיסמאות, גדול עלי!
עקביות, לא משנה מה אתם עושים, בין אם בחיים הפרטיים ובין אם בעבודה, יש הרבה דברים שחשוב מאוד לשמור בהם על עקביות. הכלי הנפלא הזה חינמי לגמרי ומסייע לכם להיות יותר מקצועיים בעבודה ואמינים.
פשטות וישימות – כלי שהופך את החיים והעבודה להרבה יותר קלים ויעילים הוא גאנט משימות קבועות. יש משימות קבועות שחוזרות על עצמן בכל שנה. לפעמים כל יום, כל שבוע, כל חודש או כמה פעמים בשנה.
כמה פעמים קרה לכם ששכחתם לבצע חלק מן המשימות? הזמנתם מלאי ושכחתם כמה דברים שאתם בדיוק צריכים? התכוננתם לפגישה עם לקוח וגיליתם ששכחתם להכין עבורו מסמך? נכון שעשיתם את הפעולה הזו המון פעמים בעבר.
אחת השאלות שמרבים לשאול אותי היא האם עדיף לעבוד עם יומן אחד או עם כמה יומנים? האם לנהל משימות ביומן אחד? פגישות ביומן שני? ואת ענייני הבית והחיים ביומן שלישי? התשובה בפוסט.
אני מכורה לכל מה שיכול לעזור לי לייעל את ההתנהלות שלי ולפנות לי זמן לעשות דברים אחרים. כך הגעתי אל הטיפ הבא – איך לזכור מה יש במחברות הלימוד שלכם?
לחלקנו יש מחברות בהן אנחנו מסכמים את מה שלמדנו.
את הפוסט הזה אני מקדישה לחברה הכי טובה שלי – בוני הכלבה האהובה שלי שלעתים מלווה אותי בעבודה בבית. מספר תובנות שהגעתי אליהן איך לעבוד בבית עם כלבה ש"מתעניינת בעבודה שלך".
טיפ שחוסך זמן ומייעל את העבודה. הרבה פעמים כשאתם מסכמים פגישות עבודה, הסיכום עמוס, לפעמים מבולגן, כתב היד לא ברור וקשה להוציא מן הסיכום את המשימות שלכם. אז מה עושים? הקליקו על לקריאה ותגלו.
יש המון שיטות לניהול משימות יומי. אפליקציות, תוכנות ומסלולי תשלום ופלנרים יפים שמפתים אותנו לכתוב, לקשקש עליהם ולקחת אחד חדש כי הפעם נכתוב יפה, לפחות בהתחלה. לוח מחיק הוא אחד מהם.
עם יד על הלב, כמה פעמים קרה לכם שפיקששתם בעבודה? שכחתם להזמין ציוד? שלחתם הצעת מחיר עם טעות קריטית? ומה קרה אז? בטח התבאסתם כמה שעות אולי אפילו כמה ימים, הלקיתם את עצמכם והמשכתם הלאה.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים